Sponsoren

Hoogte punten

Hoogtepunten van Manoeuvre:

Het eerste lustrum werd gevierd met het uitbrengen van een cd onder de titel 'Voice Male', een exercitie die de zangkwaliteit van de individuele leden en daardoor van het koor aanzienlijk heeft verhoogd. Een aantal nummers van deze CD zijn op deze site te beluisteren onder het menu Repertoire.

Het tweede lustrum werd gevierd in de vorm van een Korenfestival met medewerking van diverse gastkoren. Het derde lustrum werd opgeluisterd met een groots opgezet 'musical-meets-cabaret' stuk, met een professionele choreografie, dat twee opeenvolgende avonden op de planken van het Weerter Munttheater werd gebracht. In 2008 won Manoeuvre met deze show de Weerter Podium Publieksprijs.

De tijdens deze show ingeslagen weg, met veel show en expressie in de uitvoering werd in recente jaren nadrukkelijk voortgezet. Als Manoeuvre een nieuw stuk instudeert wordt, naast het oor, ook het oog van het publiek niet vergeten. Muziekstukken worden vaak uitgebeeld of aangesterkt met bewegingen en op het repertoire staat zelfs een stuk waar een heuse (mannelijke) ballerina in voorkomt!

In 2012 stond het vierde lustrum op het programma. in het kader hiervan nam Manoeuvre deel aan de Boonte Aovundj 2013, men de geslaagde act "Mannuh en treinuh".

In de jaren hierna hebben we met Manoeuvre nog vele hoogtepunten gevierd. Zo gingen we een aantal keren op (concert)reis, waarbij we onder andere Brugge, Trier, Koblenz en in 2017 Ameland aandeden.

Het bekende en populaire Tapzînge is vanaf de beginjaren niet meer weg te denken. In 2014, in het kader van Weert 600, hebben we hier een 'buiten'-editie aan toegevoegd en is Stadzînge geboren. Op een spektaculair podium gaat Manoeuvre Weert met haar band voorop in een avond gezellig meezingen! De laatste twee edities stonden in het park aan het Raphaelpad, nabij Theater De Huiskamer. Hier hebben we een gezellige locatie gevonden, waar het publiek met volle teugen kon genieten (zelfs met de regen- en hoosbuien in 2017). 

In 2017 bestaat Manoeuvre 25 jaar. Het jaar is gevuld met voorbereidingen voor onze mooie theatermuziekshow, die op 17 en 18 november in het Munttheater opgevoerd gaat worden. U bent van harte uitgenodigd. Via www.munttheater.nl kunt u kaarten reserveren. Tot dan!