Sponsoren

Lid worden / repetitie

Manoeuvre kan bogen op een sterke aanwas de laatste tijd, en daar zijn de heren maar wat blij mee. Het koor telt op dit moment 29 leden, maar dit betekent niet dat zij op hun lauweren rusten. Manoeuvre blijft op zoek naar versterking! Potentiële leden hoeven geen nieuw X-factor-talent te zijn, een goed muzikaal oor maar vooral enthousiasme zijn veel belangrijker.

Lid zijn van Manoeuvre betekent samen zingen, repeteren en optreden, maar natuurlijk speelt gezelligheid en bijpraten aan de bar ook een belangrijke rol. Om het muzikale niveau van Manoeuvre op peil te houden wordt wekelijks gerepeteerd. Na het opwarmen van de stembanden worden zowel bestaande stukken als nieuw repertoire doorgenomen. Bij nieuwe nummers wordt meestal eerst per stemgroep (bassen, baritons, 1e en 2e tenoren) de melodie en het ritme voorgezongen door de dirigent. Bij bestaande nummers wordt meer aandacht gegeven aan de details en de afwerking van het stuk om ervoor te zorgen dat het verhaal daadwerkelijk op de juiste manier overgebracht wordt. Een andere reden om de bestaande nummers te repeteren is om de nieuwe leden ook mee te laten groeien in het repertoire. Bij sommige nummers speelt ook beweging een belangrijke rol en hiermee onderscheidt Manoeuvre zich op een verrassende manier van het stereotype beeld dat veel mensen van een koor hebben. Er wordt serieus gerepeteerd, maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid. Tijdens de repetitie wordt ook altijd een pauze ingelast om even de keel te smeren en weer bij te praten met iedereen.

Naast repeteren en optreden organiseert Manoeuvre ook andere activiteiten. Het jaarlijkse jaarfeest in november (iedere keer georganiseerd door een andere stemgroep) is altijd een zeer geslaagd evenement.
Daarnaast worden er ook koorreizen georganiseerd. Niet alleen is dit erg gezellig voor de leden (met hun partners) en de Achterbanleden, er wordt zo ook gewerkt aan uitbreiding van het muzikale netwerk.

Ben je benieuwd naar wat lid zijn van Manoeuvre inhoudt en wil je een keer de sfeer op een repetitie proeven kom dan vrijblijvend een kijkje nemen op maandagavond van 20:30 tot 22:30u bij “Beej Bertje op Laor”, Rietstraat 28 in Weert.
We repeteren in de grote zaal.

Wellicht tot binnenkort!